Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με φόντο τον ανασχηματισμό

Με τα σενάρια για τον ανασχηματισμό να έχουν πάρει φωτιά, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα περιλαμβάνεται η ενίσχυση της κυβερνητικής συνοχής και ο επανακαθορισμός του ρόλου των κυβερνητικών εταίρων.

Εν τω μεταξύ, ολοένα και φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό μετά την καταβολή της δόσης των 44 δις τον Δεκέμβρη, αλλά τα διλήμματα παραμένουν αρκετά, με αποτέλεσμα οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Βενιζέλος και Κουβέλης να καλούνται να αποσαφηνίσουν το επίπεδο της εκπροσώπησης τους στο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως όλα δείχνουν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα με πολιτικά στελέχη, αλλά το εσωτερικό του κόμματός του φαίνεται διχασμένο. Οι μισοί ζητούν πιο ενεργή συμμετοχή στην κυβέρνηση, ενώ οι υπόλοιποι την αποχώρηση του κόμματος απο αυτή.

Την ίδια ώρα ο Φώτης Κουβέλης φαίνεται πως επιθυμεί ότι και ο κ. Βενιζέλος, ωστόσο οι αντιδράσεις εντός του κόμματος του σε μια τέτοια απόφαση θα είναι αρκετές.

Πάντως πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις για συγκρότηση κυβερνητικής επιτροπής, στην οποία θα εκπροσωπούνται και οι τρεις εταίροι.