Σύσκεψη για οδικό χάρτη διαχείρισης του κορωνοϊού τους επόμενους μήνες

Τίθεται σήμερα Παρασκευή (19/08) στις 10:00 το πρωί, ενώπιων των Ειδικών το προσχέδιο του οδικού χάρτη, που αφορά στον προγραμματισμό διαχείρισης της COVID-19 τους επόμενους μήνες.

Ο οδικός χάρτης θα τεθεί επί τάπητος σε νέα σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Συγκεκριμένα ο οδικός χάρτης αφορά, μεταξύ άλλων, την στρατηγική για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, στο σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης στον οποίο εμπίπτει η διενέργειας τεστ, καθώς και στη διαχείριση των κρουσμάτων στα νοσοκομεία.

Ενώπιον των Ειδικών θα τεθούν επίσης, τα πρωτοκόλλα που ετοίμασε το Υπουργείο Παιδείας τα οποία θα εφαρμοστούν με την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς.

Θα τεθεί προς συζήτηση η χρήση προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους από μαθητές άνω των 12 ετών, με τους επιστήμονες να καλούνται να υποβάλουν εισηγήσεις ή άλλες διαφοροποιήσεις.

Στο μεταξύ, έχει σταλεί στους Ειδικούς και η έκθεση που ζήτησε το Υπουργείο Παιδείας από εμπειρογνώμονες, με σκοπό να εισαχθούν στις σχολικές αίθουσες συσκευές καθαρισμού αέρα.