Σύσκεψη αρχηγών για τις γερμανικές επιθέσεις κατά της Κύπρου, με πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ

Πρωτοβουλία για έκτακτη σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις επιθέσεις που δέχεται η Κύπρος από την Γερμανία, ανέλαβε το ΔΗΣΥ.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρωί, και όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος, η διακομματική αντιπροσωπεία «πρέπει να επισκεφθεί την Γερμανία κατά προτεραιότητα αλλά και χώρες που εμφανίζονται επικριτικές προς την Κύπρο σε ό,τι αφορά τα ζητήματα διαφάνειας και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Παράλληλα  θα ζητηθεί και από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία γθα ενημέρωση σε διεθνές επίπεδο…  «εμείς, στον ΔΗΣΥ, γνωρίζουμε καλά ότι στο χώρο της Γερμανίας διαμορφώνεται, εν όψει εκλογών, ένα αρνητικό κλίμα εις βάρος της κυπριακής οικονομίας…είναι γι αυτό που πιστεύουμε ότι μόνο με συλλογικές, συντονισμένες και εξωστρεφείς πρωτοβουλίες θα πείσουμε τους εταίρους και συνομιλητές μας ότι η Κύπρος είναι ένα σοβαρό και αξιόπιστο κράτος».

Το χθεσινό Eurogroup, είπε ο κ. Μητσόπουλος ήταν μια σκληρή δοκιμασία για την κυπριακή οικονομία και «απέδειξε πόσο βαρύ είναι το κλίμα στους κύκλους της ΕΕ και πόσο σοβαρή κι επίπονη δουλειά πρέπει να γίνει για να ανακτήσει η Κύπρος τη χαμένη αξιοπιστία της ενώ απέδειξε ακόμη ότι η ασυγχώρητη ολιγωρία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση, επιτρέπει δυστυχώς να εγείρονται διαρκώς και νέα ζητήματα, που μέχρι πρότινος τουλάχιστον δεν ήταν στο τραπέζι του διαλόγου».

Ο Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι πρόκειται για «ζητήματα που εκ των πραγμάτων δυσχεραίνουν τη δική μας πλευρά κάνοντας τη διαπραγμάτευση εξαιρετικά δύσκολη», κάτι που ανησυχεί ιδιαιτέρως τον Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος καταθέτει «την ετοιμότητά του, να παρέμβει αποφασιστικά και να κινητοποιήσει όλες τις επαφές και διασυνδέσεις του στον ευρωπαϊκό χώρο προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα εις βάρος της πατρίδας μας».