Σύντομα η εργοδότηση άνεργων δημοσιογράφων, λέει η Υπ. Εργασίας

Την εργοδότηση 40-45 ανέργων δημοσιογράφων, στη βάση του σχεδίου για τις ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, ανακοίνωσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, μετά από συνάντηση με την Ένωση Συντακτών Κύπρου.

Σε δηλώσεις της το απόγευμα, μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι συζητήθηκε με την ΕΣΚ η αξιοποίηση των σχεδίων που έχουν εξαγγελθεί για την εργοδότηση όσων το δυνατόν περισσότερων άνεργων δημοσιογράφων

«Πολύ σύντομα ένας αριθμός άνεργων δημοσιογράφων θα μπορεί να εργοδοτηθεί με βάση το σχέδιο που αφορά τις ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας», δήλωσε η Υπουργός και πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός κυμαίνεται στα 40-45 άτομα.

Ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται στα πλαίσια της υλοποίησης της εξαγγελίας του Προέδρου Αναστασιάδη για εργοδότηση των ανέργων δημοσιογράφων.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Αντώνης Μακρίδης ευχαρίστησε από την πλευρά του την Υπουργό για τις προσπάθειες που καταβάλλει για εργοδότηση ανέργων δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα.

Συμπλήρωσε ότι κατά τη συνάντηση ήταν εμφανής ο ενθουσιασμός και η ζέση της Υπουργού για το θέμα και είπε ότι «έχουμε πολλές ελπίδες μετά τη συνάντηση». Ανέφερε τέλος ότι με πρωτοβουλία της Υπουργού, έχουν ήδη εντοπιστεί δύο θέσεις εργασίας σε ιδιωτικούς φορείς.

Έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης
————————————————–
Η Υπουργός αναφέρθηκε και στη Συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος που συνήλθε νωρίτερα σήμερα, λέγοντας ότι συμφωνήθηκε η εφαρμογή ενός έκτακτου σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης, διάρκειας δύο ετών, που αφορά εργασιακά θέματα.

Είπε ότι στη συνεδρία αυτή συμφωνήθηκε ότι όλοι μαζί «εργοδότες, εργοδοτούμενοι και το κράτος να βρούμε τη χρυσή τομή για επανεκκίνησης της οικονομίας και όσον αφορά τα εργασιακά θέματα».