Σύνδ. Γονέων Απ. Βαρνάβα: Στο σπίτι οι μαθητές μέχρι να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα

Στο σπίτι οι μαθητές μέχρι να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα αποφάσισε το ΔΣ του Συνδέσμου γονέων του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στο βοηθητικό προσωπικό του σχολείου μας, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία και κατέληξε στις πιο κάτω διαπιστώσεις:

1. Εντοπισμός σοβαρότατων κενών στις αποφάσεις του ΥΠΠΑΝ που αφορούσαν τα μέτρα πρόληψης, εντοπισμού και διασποράς του ιού στις σχολικές μονάδες.

2. Απουσία υποχρεωτικής θερμομέτρησης μαθητών και προσωπικού κατά την είσοδο στη σχολική μονάδα.

3. Ενώ υπήρχε επαρκής ποσότητα προστατευτικών υλικών στο σχολείο (μάσκες και γάντια) η οδηγία ήταν να μην δοθούν σε μαθητές.

4. Απουσία συνεργείου καθημερινής απολύμανσης του σχολείου.

5. Το προσωπικό του σχολείου έπρεπε να συμμετέχει στις διαδικασίες δειγματοληψίας προ της έναρξης λειτουργίας του σχολείου στις 11.05.20.

6. Η πολυδιαφημιζόμενη παρουσία της κινητής μονάδας δειγματοληψίας καθυστέρησε αδικαιολόγητα να επισκεφθεί το σχολείο. Αυτό έγινε κατορθωτό μόλις την περασμένη Παρασκευή 15.05.20 (πέντε ολόκληρες μέρες από τη λειτουργία του σχολείου).

7. Το δείγμα, όπου και εντοπίστηκε το κρούσμα αφορούσε μόλις 21 μαθητές από σύνολο 169 μαθητών της Γ’ Λυκείου και το 1/3 του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού.

8. Το δείγμα αφορούσε μόνο μαθητές από τη Β’ Ομάδα της Γ’ Λυκείου.

9. Η Α’ Ομάδα που βρισκόταν στο σχολείο τις προηγούμενες μέρες και πιθανόν να έχει εκτεθεί, δεν έχει περάσει από κανέναν έλεγχο.

10. Η καθαρίστρια του σχολείου μας, εκ της φύσεως της άσκησης του επαγγέλματος, διακινείτο όλες αυτές τις μέρες σε ολόκληρο το χώρο του σχολείου, άρα είναι αδύνατο να περιοριστεί η ιχνηλάτηση σε συγκεκριμένο μέρος του πληθυσμού.

Επειδή τα θέματα υγείας και ασφάλειας των παιδιών μας και στην προκειμένη περίπτωση των τελειοφοίτων μας υπερβαίνουν των οποιονδήποτε οδηγιών, εγκυκλίων, πρωτοκόλλων, σχεδίων δράσης, εφαρμοσίμων και μη, υπαρκτών και μη, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως καλέσει και απαιτήσει από τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας να εκδώσουν σχετική οδηγία για διεξαγωγή άμεσου και πλήρη διαγνωστικού ελέγχου όλων των μαθητών της Γ’ τάξης, καθώς και όλου του προσωπικού του σχολείου.

Μέχρι να πραγματοποιηθούν όλοι οι έλεγχοι και να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα, καλούμε όλους τους γονείς του σχολείου μας να προστατέψουν την υγεία των παιδιών τους και να μην επιτρέψουν σε κανέναν μαθητή της Γ’ τάξης να προσέλθει στο σχολείο αν δεν υλοποιηθούν τα πιο πάνω. Καλούμε τους τελειόφοιτους μαθητές μας να παραμείνουν στο σπίτι μέχρι να υλοποιήσει πλήρως η πολιτεία το αυτονόητο αίτημά μας.

Η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών μας είναι η αποκλειστική έγνοια μας. Δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε σε οποιαδήποτε απόφαση που δεν καλύπτει 100% τις ανησυχίες μας. Είναι ευθύνη και υποχρέωσή μας ως γονείς έναντι των δικών μας παιδιών.

Είναι ευθύνη και υποχρέωσή μας να προστατέψουμε τα παιδιά μας.

Είναι ευθύνη και Συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας να προστατεύει τους πολίτες αυτού του κράτους.