Σύνδεσμος καταναλωτών: Ληγμένα προιόντα στην αγορά

Έχουν αυξηθεί οι αναφορές καταναλωτών για προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια υπεραγορών των οποίων έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξεως ή οι συσκευασίες τους δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αναφέρει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην προβαίνουν σε άσκοπες αγορές ή σε αγορές ποσοτήτων που δεν χρειάζονται.

Επίσης, αναφέρει ότι στις 15 Μαρτίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, οι Κύπριοι καταναλωτές δέχτηκαν ένα μεγάλο πλήγμα, με τις προτάσεις για κούρεμα των καταθέσεων τους, και από τότε πέρασαν μερικές ημέρες και τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο ξεκάθαρα, χωρίς όμως να έχουν ξεπεραστεί οι όποιοι κίνδυνοι.

Ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει τους καταναλωτές ότι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα του για επικίνδυνα προϊόντα που έχουν αποσυρθεί από την αγορά.

Προσθέτει ότι προωθεί στην Κύπρο το ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό εργαλείο DOLCETA, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, και αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των καταναλωτών.