Σύνδεσμος καταθετών Λαικής: Διευκρινίσεις για νομική διαδικασία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής αφού αναφέρει ότι από την προ μηνός ίδρυση του μέχρι σήμερα αριθμεί περίπου 1.500 μέλη σε 6 χώρες, δηλώνει ότι η επιλογή νομικών συμβούλων από τον Σύνδεσμο έγινε μετά από πάρα πολλές διαβουλεύσεις και με τρόπο που διασφαλίζει την απαιτούμενη ποιότητα των νομικών υπηρεσιών σε λογικό κόστος.

Περαιτέρω αναφέρει ότι εάν μέλη του Συνδέσμου προσέφυγαν ήδη νομικά δεν χρειάζεται να το ξανακάνουν και ότι το κάθε μέλος έχει την ευχέρεια να συνεργαστεί με όποιους νομικούς συμβούλους επιθυμεί.

Διευκρινίζει επίσης ότι ο Σύνδεσμος δεν μπορεί να εμπλέκεται με νομικούς άλλους από αυτούς που επελέγησαν από το Σύνδεσμο και ενημερώνει ότι τα δικηγορικά έξοδα για τις προσφυγές στο Ανώτατο δεν έχουν σχέση με το πόσα έχασε ο καθένας.

«Είτε 100.000 ευρώ κουρεύτηκαν είτε 100.000.000 ευρώ, η προσφυγή είναι η ίδια» συνεχίζει ο σύνδεσμος διευκρινίζοντας ότι έχουν δοθεί κλίμακες σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν οι μικρότεροι καταθέτες.

Εξηγεί ακόμα ότι τα νομικά κόστη «θα είναι βασισμένα στα κουρεμένα ποσά του κάθε ενός όταν και εφόσον θα προχωρήσουμε είτε σε αστικές αγωγές για αποζημιώσεις στα Επαρχιακά Δικαστήρια στη Κύπρο, είτε σε ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Καταλήγοντας αναφέρει πως σε ότι αφορά είτε τη νομική διαδικασία είτε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, ο Σύνδεσμος θα προτείνει στα μέλη λύσεις και εναπόκειται στο κάθε μέλος χωριστά να τις υιοθετήσει ή όχι.