Σύμφωνο το ΕΒΕΛ στην μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από τη Λάρνακα

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας χαιρετίζει την συγκρότηση Υπουργικής Επιτροπής για το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από τη Λάρνακα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΕΒΕΛ αναφέρεται ότι « Αναμένουμε ότι η Επιτροπή ακολουθώντας τις εξαγγελίες της, θα προχωρήσει στη μετακίνηση των εγκαταστάσεων στην περιοχή Βασιλικού, γεγονός το οποίο θα επιτρέψει την ανάπτυξη της περιοχής και θα απαλλάξει σημαντικό μέρος της πόλης και επαρχίας Λάρνακας από τις επιπτώσεις ενός πιθανού ατυχήματος».

Προστίθεται ακόμα ότι «όπως έχουμε κατ’ επανάληψη αναφέρει σε συναντήσεις μας με αρμόδιους Υπουργούς και Διοικητικούς παράγοντες για το θέμα, απαραίτητη ενέργεια είναι η άμεση έναρξη συζητήσεων του θέματος με τις εμπλεκόμενες εταιρείες αποθήκευσης πετρελαιοειδών και υγραερίου, όπως και η δημιουργία σχεδίου περιοχής, γεγονός που θα δώσει το μήνυμα για μετακίνηση και αλλαγή του τοπικού σχεδίου στην περιοχή, άρα και αλλαγή των κανονισμών ανάπτυξης».

Για την εφαρμογή των κανονισμών SEVESO II στην περιοχή, το ΕΒΕΛ αναφέρει πως «θα πρέπει άμεσα να δοθούν οικοδομικές άδειες στις οικιστικές της περιοχής, αφού μέχρι την κατασκευή των κατοικιών οι εγκαταστάσεις θα έχουν μετακινηθεί».

Αναμένουμε, καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΒΕΛ «ότι η διορισθείσα Υπουργική Επιτροπή θα προχωρήσει σε καθορισμό χρονοδιαγράμματος και ιεράρχηση ενεργειών για την υλοποίηση του προγράμματος μετακίνησης».