Σύμφωνα με μια έρευνα οι Αμερικάνοι προτιμούν τα απλά passwords

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε πριν τον Ιούλιο από το mail.com και το Yougov, έδειξε ότι πάνω από το 58% των Αμερικάνων προτιμούν τα παραδοσιακά passwords.

Ένα σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων είπε επίσης ότι το biometry είναι πολύ επικίνδυνο, με μόλις το 9 τοις εκατό να βρίσκει τη χρήση των biometric μεθόδων ασφαλής όπως δήλωσε ο πάροχος ταχυδρομείου mail.com σε δελτίο τύπου.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο σκεπτικισμός είναι πίσω από αυτό το αποτέλεσμα. Σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων (το 42 τοις εκατό) δηλώνουν ότι δεν θέλουν οι εταιρείες να αποθηκεύουν και να χρησιμοποιούν τα προσωπικά biometric στοιχεία τους.

Πραγματικά ενδιαφέρον είναι το question pool της έρευνας, το οποίο έδωσε κάποιες απαντήσεις ως προς το γιατί οι υπεύθυνοι για την εξασφάλιση των οικονομικών και προσωπικών δεδομένων του κόσμου θα πρέπει να βρουν γρήγορα μια εναλλακτική λύση για τους κωδικούς πρόσβασης, είτε αυτή η λύση θα αρέσει στους χρήστες είτε όχι.

Μόνο το 8 τοις εκατό των ερωτηθέντων (οι οποίοι επέλεξαν να αποκαλύψουν πώς δημιουργούνται οι κωδικοί πρόσβασης) χρησιμοποιούν μια γεννήτρια κωδικών, ενώ το 43 τοις εκατό, είτε αυτά βασίζονται σε κάποιο εύκολο στην απομνημόνευση κωδικών. Απλή αριθμητική τους κωδικούς πρόσβασης και το γράμμα συνδυασμός μπορεί να χαραχτεί γρήγορα με το λογισμικό. Αυτού του είδους κωδικοί είναι πολύ εύκολο να χαρακτούν.

Μόνο το 14 τοις εκατό των ερωτηθέντων της  έρευνας χρησιμοποιούν ειδικούς χαρακτήρες και το 29 τοις εκατό χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό αριθμών, πεζά και κεφαλαία γράμματα, ειδικούς χαρακτήρες και σημεία στίξης.