Σύλληψη 46χρονου για εμπρησμό αυτοκινήτου στην Λεμεσό

Η Αστυνομία προχώρησε σήμερα στη σύλληψη 46χρονου, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου, αδίκημα το οποίο φέρεται να διαπράχθηκε σήμερα το πρωί στην επαρχία Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 7.40 το πρωί σήμερα, ενώ μέλη του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, διενεργούσαν μηχανοκίνητη περιπολία για πρόληψη εγκληματικών ενεργειών, αντιλήφθηκαν ότι είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αυτοκίνητο, που βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό τεμάχιο γης στην Λεμεσό.

Τα μέλη της Αστυνομίας κατευθύνθηκαν προς το φλεγόμενο αυτοκίνητο και αντιλήφθηκαν το 46χρονο να αναχωρεί από τη σκηνή. Τα μέλη της Αστυνομίας υπέβαλαν σε έλεγχο το 46χρονο και αυτός παραδέχτηκε ότι έθεσε πυρκαγιά στο πιο πάνω αυτοκίνητο.

Μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενήργησαν εξετάσεις στη σκηνή και διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά στο αυτοκίνητο τέθηκε κακόβουλα. Από τη σκηνή παραλήφθηκαν τεκμήρια για περαιτέρω εξετάσεις.

Από την πυρκαγιά το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας άντρα, κατοίκου επαρχίας Λεμεσού, υπέστη εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό μέρος. Το αυτοκίνητο είχε δηλωθεί στο Τμήμα Οδικών Μεταφορά ως ακινητοποιημένο από τον ιδιοκτήτη του, ωστόσο κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο 46χρονος φέρεται να απέκτησε κατοχή και να οδήγησε σήμερα το αυτοκίνητο, πριν θέσει φωτιά σε αυτό.

Εναντίον του 46χρονου εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, βάσει του οποίου αυτός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.