Σύλληψη 36χρονου για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής καταλυτών αυτοκινήτων

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 36 ετών, σχετικά με υπόθεση διάρρηξης καταστήματος εμπορίας εξαρτημάτων οχημάτων, από το οποίο κλάπηκε μεγάλος αριθμός καταλυτών αυτοκινήτων, προχώρησαν χθες, μέλη της Αστυνομίας. Η διάρρηξη και κλοπή διαπράχθηκαν στην επαρχία Αμμοχώστου, τον Οκτώβριο, 2021.

Σύμφωνα με καταγγελία που υπέβαλε στην Αστυνομία, στις 19 Οκτωβρίου, 2021, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πώλησης μεταχειρισμένων εξαρτημάτων οχημάτων, το βράδυ μεταξύ των ημερομηνιών 18 και 19 Οκτωβρίου, διαπράχθηκε διάρρηξη στο κατάστημα του, από όπου κλάπηκαν 50 καταλύτες αυτοκινήτων. Στη σκηνή διενήργησαν εξετάσεις μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, που διαπίστωσαν τη διάρρηξη του υποστατικού.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 36χρονου υπόπτου, εναντίον του οποίου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Αυτός έκτοτε καταζητείτο, αφού όπως διαπιστώθηκε είχε αναχωρήσει από την Κύπρο.

Λίγο πριν τις 1.00 χθες το μεσημέρι, ο 36χρονος αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με πτήση από χώρα του εξωτερικού. Αφού κατά τον έλεγχο από μέλη της Αστυνομίας διαπιστώθηκε αυτός καταζητείτο σχετικά με την υπόθεση διάρρηξης και κλοπής, συνελήφθη βάσει του δικαστικού που είχε εκδοθεί εναντίον του. Ανακρινόμενος στη συνέχεια από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, ο 36χρονος φέρεται να ομολόγησε τη διάπραξη της διάρρηξης και της κλοπής των καταλυτών. Αυτός αναμένεται να οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση.

Για την υπόθεση έχουν οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου άλλα τρία πρόσωπα, με την εκδίκαση της υπόθεσης να συνεχίζεται.