Σύλληψη 2 προσώπων μετά από άγρια καταδίωξη – Προκάλεσαμ τροχαία με δύο οχήματα και ένα φορτηγό,

Υπό κράτηση τέθηκαν δύο πρόσωπα, ηλικίας 41 και 27 ετών, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και απόπειρα κλοπής, παράνομης κατοχής περιουσίας, τροχαίες παραβάσεις και οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου, το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας λήφθηκε πληροφορία ότι στην Έμπα μία γυναίκα αποπειράθηκε να κλέψει από ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην περιοχή. Έγινε αντιληπτή από πρόσωπο, όταν όμως την προσέγγισε, αυτή κατέβηκε από το όχημα της μαζί με έναν άντρα και το πρόσωπο τράπηκε σε φυγή.

Περίπολο της Τροχαίας Πάφου μετέβη στο σημείο όπου εντόπισε τον άντρα που τη συνόδευε. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 41 ετών που έχει απασχολήσει τις ανακριτικές αρχές και ο οποίος ανέφερε το όνομα της γυναίκας που ήταν μαζί του. Όπως διαφάνηκε, πρόκειται για 27χρονη, που επίσης έχει απασχολήσει την Αστυνομία.

Εναντίον των δύο προσώπων, του 41χρονου και της 27χρονης εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και απόπειρα κλοπής. Ακολούθως η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 41χρονου στις 19:00 το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας και αφού τον ανέκρινε, τον έθεσε υπό κράτηση.

Στην συνέχεια, μετά από πληροφορία, μέλη της Τροχαίας Πάφου εντόπισαν το όχημα από τη σκηνή εν κινήσει στην περιοχή Έμπας. Έγινε σήμα στην οδηγό να σταματήσει από άνδρες της Αστυνομίας αλλά αυτή αντί αυτού, ανέπτυξε ταχύτητα προβαίνοντας στην διάπραξη πολλών τροχαίων αδικημάτων, οδηγώντας αλόγιστα και επικίνδυνα και προκαλώντας τροχαίες συγκρούσεις με δύο άλλα οχήματα και ένα φορτηγό. Στην συνέχεια εισήλθε σε χωματόδρομο στην περιοχή του χωριού Κοίλη και ακινητοποιήθηκε. Από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι η οδηγός ήταν η 27χρονη η οποία και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του οχήματος της, εντοπίστηκε ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε δύο τηλέφωνα και μια τραπεζική κάρτα για τα οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις και συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Σε προκαταρκτική εξέταση ναρκωτικών ουσιών που της έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική και έδωσε δεύτερο δείγμα το οποίο αφού σφραγίστηκε θα σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακή ανάλυση. Η ΥΚΑΝ ( Κλιμάκιο Πάφου) διερευνούν την υπόθεση σε συνεργασία με το Τμήμα Μικροπαραβάσεων της ΑΔΕ Πάφου.