Σύλληψη 2 προσώπων για υπόθεση απάτης… υποσχέθηκαν σε 60χρονο ότι θα μετατρέψουν τα 50 ευρώ σε 100

Στη σύλληψη 47χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης και απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, προχώρησε χθες η Αστυνομία, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με καταγγελία 60χρονου στην Αστυνομία, δύο άγνωστα πρόσωπα τον προσέγγισαν και αφού του ανέφεραν ότι μπορούσαν να μετατρέψουν χαρτονομίσματα, σε χαρτονομίσματα μεγαλύτερης αξίας, του ζήτησαν να επενδύσει κάποιο χρηματικό ποσό. Μάλιστα, οι άγνωστοι φέρονται να ανέφεραν στον παραπονούμενο, ότι συγγενικό τους πρόσωπο, που βρίσκεται στο εξωτερικό, προτίθεται να μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό στην Κύπρο, σε μετρητά, με την ίδια μέθοδο.

Όπως φέρονται να εξήγησαν στον 60χρονο, οι δύο άγνωστοι, κατά τη μεταφορά τους τα χρήματα αυτά θα χρωματίζονταν με μαύρο χρώμα, με σκοπό την απόκρυψη τους. Μάλιστα, για να τον πείσουν, να προχωρήσει στη δήθεν επένδυση, οι άγνωστοι προχώρησαν και σε επίδειξη της τεχνικής τους. Σύμφωνα λοιπόν με τον 60χρονο, οι άγνωστοι πήραν δύο χαρτονομίσματα των €50 και δύο κομμάτια μαύρο χαρτί, τα τοποθέτησαν σε φακέλους και μέσα σε αυτούς έριξαν κάποια σκόνη. Ακολούθως οι άγνωστοι φέρονται να ανέφεραν στον 60χρονο ότι 24 ώρες αργότερα, τα μαύρα χαρτιά θα μετατρέπονταν σε χαρτονομίσματα των €100. Ακολούθως άφησαν τους φακέλους στο γραφείο του 60χρονου και διευθέτησαν νέα συνάντηση μαζί του για τις 19 Οκτωβρίου.

Πριν από τη χθεσινή του συνάντηση με τους άγνωστους, ο 60χρονος ενημέρωσε για τα πιο πάνω την Αστυνομία. Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού μετέβησαν στο γραφείο του παραπονούμενου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με ένα από τα πιο πάνω πρόσωπα. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 47χρονο, ο οποίος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Στο γραφείο του 60χρονου εντοπίστηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, δύο φάκελοι, δύο χαρτονομίσματα των €50, δύο κομμάτια μαύρο χαρτί και τέσσερα χαρτονομίσματα των €100.