Σύζυγος πολιτικού με πλαστό πτυχίο στο Δημόσιο!

Απτό παράδειγμα των ατασθαλιών που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία της αναξιοκρατίας, αποτελεί ο Κ. Γασπαρινάτος, ο οποίος επί σειρά ετών διδάσκει στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ως ειδικός επιστήμων αλλά χωρίς πτυχίο! Ιδιαίτερη βέβαια τροπή δίνει στο γεγονός και η ιδιότητα του κου Γασπαρινάτου ως συζύγου της βουλευτού της ΔΗΜ.ΑΡ., Μαρίας Γιαννακάκη.

Η… αποκάλυψη της παράνομης πρόσληψης έγινε μετά από τους ελέγχους του Δήμου Κορυδαλλού που  ξεκίνησαν κατ΄ εντολή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο κος Γασπαρινάτος εργαζόταν στον Δήμο Κορυδαλλού ως απόφοιτος Λυκείου αλλά στη συνέχεια παρουσίασε πτυχίο από το London School of Economics και κατάφερε έτσι να συμπεριληφθεί στο προσωπικό Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Η κα Γιαννακάκη ωστόσο, δηλώνει, από την πλευρά της,  άγνοια για το πλαστό πτυχίο και ζητά την παραδειγματική τιμωρία του συζύγου της. Υποστηρίζει μάλιστα ότι η γνωριμία τους έγινε όταν ο νυν σύζυγός της  είχε ήδη ξεκινήσει να εργάζεται ως καθηγητής.

Δεν αντιλέγει κανείς ότι ο κος Γασπαρινάτος θα  τιμωρηθεί και φυσικά θα απομακρυνθεί από την μέχρι τώρα παράνομη επαγγελματική του δράση, τουλάχιστον έτσι θέλουμε να ελπίζουμε… Το θέμα είναι ποιός θα αποζημιώσει τον επί χρόνια άνεργο πτυχιούχο που περιμένει στη σειρά του για… “μία  θέση στον ήλιο” καθώς είναι σίγουρο ότι ο κος Γασπαρινάτος δεν είναι ο μόνος που κατέλαβε παράνομα τη θέση κάποιου νόμιμου δικαιούχου σε αυτή τη χώρα.