Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Διώρυγα του Σουέζ (video)

Σε μια δραματική απόδειξη του ακήρυκτου ανταγωνισμού μεταξύ των καπετάνιων στα στενά του Πορτ Σάιντ δύο γιγάντια φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στη Διώρυγα του Σουέζ πριν από λίγες ημέρες,

Το σπάνιο αυτό περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα στο βορειότερο άκρο της Διώρυγας του Σουέζ, προκαλώντας όπως επιβεβαίωσαν αιγύπτιοι αξιωματούχοι σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία του σημαντικού εμπορικού περάσματος από τη Μεσόγειο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τα πλοία που συγκρούστηκαν ήταν το υπό γερμανική σημαία «Colombo Express» και το άλλο υπό σημαία της Σιγκαπούρης «Maersk Tanjong». Οπως φαίνεται στο βίντεο, το ατύχημα σημειώθηκε όταν το «Colombo Express» έστριψε ξαφνικά προς τα αριστερά, προσπαθώντας πιθανότατα να προσπεράσει το σιγκαπουριανό πλοίο στα στενά του Πορτ Σάιντ στο βόρειο άνοιγμα της Διώρυγας.

Δεν υπήρξαν θύματα, όμως το «Colombo Express» απέκτησε ένα χτύπημα 20 μέτρων στην αριστερή πλευρά του. Λόγω της σύγκρουσης η διέλευση στη Διώρυγα διεκόπη για τρεις ώρες.

Η Διώρυγα του Σουέζ που διανοίχτηκε το 1869, αλλάζοντας την παγκόσμια ναυσιπλοΐα, αποφέρει έσοδα ύψους πέντε δισ. δολαρίων ετησίως στην Αίγυπτο.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τη Διώρυγα υποστηρίζει πως τα ατυχήματα είναι «μηδαμινά» σε σχέση με άλλες ρότες.