Σύγκρουση Μέγκαν-Χάρι με βασιλικούς συμβούλους: «Δεν μπορείτε να μας σταματήσετε…»

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ φημολογείται πως είπαν στους βασιλικούς συμβούλους ότι «δεν μπορείτε να μας σταματήσετε να κάνουμε αυτό που θέλουμε» έναν χρόνο πριν από το Megxit.

Σύμφωνα με τη Sun, οι πηγές αναφέρουν ότι το ζευγάρι ήταν εκείνο που είχε τον πλήρη έλεγχο και αποφάσιζαν για τη “γραμμή” που έβγαζαν προς τα έξω.

Συγκεκριμένα, είπαν στην Telegaph: «Υπήρχε συνεχής διάλογος από το ζευγάρι πάνω στα εξής: “γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Δεν μπορείτε να μας σταματήσετε να κάνουμε αυτό που θέλουμε”. Εκείνοι έκαναν κουμάντο και αυτοί ήταν που έλεγαν στο γραφείο Τύπου ποια γραμμή να ακολουθήσει».

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το ζευγάρι βρισκόταν σε συνομιλία με την υπηρεσία streaming Quibi έναν χρόνο πριν κόψουν επίσημα τους δεσμούς τους με τη βασιλική οικογένεια και απαλλαγούν από τα επίσημα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με αναφορές, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ συζητούσαν επιχειρηματικά πρότζεκτ με την πλατφόρμα Quibi το 2019 προτού παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους στις αρχές του 2020.

Το Quibi είναι μια συνδρομητική πλατφόρμα που μπορεί χοντρικά να «τρέξει» βίντεο διάρκειας 7 έως 10 λεπτά. Έτεινε να γίνει «αντίπαλος» του YouTube, αλλά έκλεισε έξι μήνες μετά το λανσάρισμά της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συζητήσεις με το Quibi προκάλεσαν εντάσεις με το προσωπικό του Παλατιού, και το ζευγάρι κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλευόταν τους βασιλικούς του τίτλους.

Μια βασιλική πηγή προσέθεσε: «Πολλά απ’ αυτά ενορχηστρώθηκαν από τους ανθρώπους της Μέγκαν στην Αμερική. Ήταν λίγο ή πολύ ένα κρυφό μυστικό».

Έχει επίσης ειπωθεί πως ο Χάρι παρευρέθηκε σε μια συνάντηση με τον Τζέιμς Χολτ, τον διευθυντή της Archewell, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό του ζευγαριού τον Ιανουάριο του προηγούμενου χρόνου.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι σχεδίαζε να λανσάρει το ίδρυμα με το όνομα του γιου τους. Αργότερα τον ίδιο χρόνο, το ζευγάρι υπέγραψε συμφωνίες 112 εκατ. με το Netflix και 30 εκατ. με το Spotify.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους με την Όπρα, ο Χάρι ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να υπογράψει τις συμφωνίες αυτές, καθώς είχε αποτελεσματικά αποκοπεί από τη βασιλική οικογένεια.

Μια άλλη πηγή ανέφερε πως οι βοηθοί έμειναν πίσω όταν η Μέγκαν πήγε σε ένα «baby shower» που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη, αφήνοντας όλο το προσωπικό του Παλατιού στο σπίτι.

Αυτοί είπαν ότι αυτό τους δημιούργησε «πονοκέφαλο» καθώς κανένας απ’ το Παλάτι δεν ήταν εκεί για να επιβλέπει τι συμβαίνει.

Έχει ειπωθεί ότι η Μέγκαν παρέμεινε σε επαφή με μια εμπιστευτική ομάδα τεσσάρων συμβούλων του Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διάφορες πηγές λένε πως η Μέγκαν έκανε διάφορες σκέψεις με Αμερικανούς, όπως τον δικηγόρο της, τον μάνατζέρ της και τον ατζέντη της.

Σύμφωνα με την Telegraph, η Keleigh Thomas Morgan της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Sunshine Sachs παρέμεινε μέρος του εσωτερικού της κύκλου, κυριαρχώντας στο πρώτο φιλανθρωπικό ίδρυμα του ζευγαριού, Sussex Royal.