Σόλων Κασίνης: Ένας “ηχηρός” διορισμός 10 ημέρες πριν από τις εκλογές, μετά από μία “ηχηρή” παραίτηση

Υπέβαλε ήδη την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή της υπηρεσίας ενέργειας  του υπουργείου Εμπορίου και από την 1η Μαρτίου αναλαμβάνει δεύτερος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονθράκων, ΚΡ.ΕΤ.Υ.Κ. Ο διορισμός του Σόλωνα Κασίνη, κατόπιν δικού του αιτήματος,  εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο .

Σε δηλώσεις του στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Κασίνης ανέφερε ότι πρόκειται για μετεξέλιξη της θέσης που κατείχε και τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για μεταφορά στην Κύπρο του φυσικού αερίου και ενδεχομένως και του πετρελαίου.

Για τις γνώσεις και την εμπειρία του Σόλωνα Κασίνη, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην υλοποίηση του προγραμματισμού της κρατικής εταιρείας, η οποία αναλαμβάνει να προωθήσει τα θέματα φυσικού αερίου περιλαμβανομένης και της δημιουργίας τερματικού, μίλησε ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης.

Ο κ. Κασίνης είχε διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μη εκτελεστικό μέλος της ΚΡ.ΕΤ.Υ.Κ. θέση από την οποία παραιτήθηκε , κατηγορώντας τον Υπουργό Εμπορίου ότι τον είχε υποβαθμίσει και εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να αναλάβει είτε ως πρόεδρος, είτε ως αντιπρόεδρος της ΚΡ.ΕΤ.Υ.Κ. καθώς μιλώντας για τον εαυτό του, υποστηρίζει ότι είναι ο πρώτος που ενδιαφέρθηκε για  κοιτάσματα στην Κύπρο .

Δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο κ Κασίνης πέτυχε τον διορισμό του, για τον οποίο αναμένονται αντιδράσεις από τα κοινοβουλευτικά κόμματα.