Σόκαρε αστυνομικούς και δικαστές το κίνητρο της δολοφονίας στην Παλιά Λευκωσία

Το κίνητρο του ειδεχθούς εγκλήματος – αν αποδειχθεί ότι ισχύει – άφησε άναυδους δικαστές και αστυνομικούς. Ο φερόμενος ως δολοφόνος του αλλοδαπού από το Μπαγκλαντές, υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να τον σκοτώσει γιατί δεν ξυπνούσε για να πάει στη δουλειά του…

Την παραδοχή αυτή, πάντως, αρνήθηκε λίγο αργότερα… «Δεν ήταν μόνο ο καλύτερος μου φίλος, αλλά και αδελφός μου. Το μοναδικό λάθος που έκανα, ήταν να μεταφέρω το πτώμα από το δωμάτιο διότι φοβήθηκα», είπε, αρνούμενος ότι τον σκότωσε.

Το πτώμα του αλλοδαπού, εντοπίστηκε χθες στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου στην Παλιά Λευκωσία, στην οδό Αισχύλου. Η δολοφονία είχε γίνει την περασμένη Παρασκευή, στο ξενοδοχείο όπου εργάζονταν «θύτης» και θύμα.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, κατέθεσε ότι ο 28χρονος αλλοδαπός ότι είπε ότι ότι την Παρασκευή είχε βρει νεκρό τον συγκάτοικό του και ,επειδή φοβήθηκε τοποθέτησε το πτώμα σε ταξιδιωτική τσάντα, μεταφέροντας την στην συνέχεια  στο καπό του οχήματος του θύματος που βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Αισχύλου.

Το πρόσωπο που τον βοήθησε να μεταφέρει τη βαλίτσα στο αυτοκίνητο του θύματος, ήταν ένας ομοεθνής τους, ο οποίος αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Το επαρχιακό δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη κράτηση και των δύο υπόπτων, οι οποίοι θα εξεταστούν από κυβερνητικό ψυχίατρο και ψυχολόγο.