Σωρεία υποθέσεων για σεξουαλική παρενόχληση εξετάζει η Αστυνομία

Σωρεία υποθέσεων για σεξουαλική παρενόχληση εξετάζει η Αστυνομία

Σωρεία υποθέσων για σεξουαλική παρενόχληση εξετάζει η Αστυνομία. Μετά τις αποκαλύψεις στην Ελλάδα, άρχισαν θύματα και στη Κύπρο να προβαίνουν σε καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ, είναι πολλές οι υποθέσεις οι οποίες εξετάζονται.

Όπως ανέφερεο  Χρίστος Ανδρέου βρίσκονται κάποιες από τις καταγγελίες βρίσκονται υπό διερεύνηση και άλλες έχουν ήδη αποσταλεί  στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες.

«Είναι πολλές οι υποθέσεις δεν μπορούμε να τις μετρήσουμε ή να πούμε αριθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Χρίστος Ανδρέου

Κληθείς να απαντήσει αν τις τελευταίες μέρες προστέθηκαν κι άλλες υποθέσεις πέραν της τελευταίας που είδε το φως της δημοσιότητας με την 23χρονη και τον γιατρό και αυτές των αθλητριών,  είπε ότι βεβαίως υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις οι οποίες δεν δημοσιοποιούνται.

«Κάποιες υποθέσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Δεν σημαίνει ότι οι υποθέσεις αυτές δεν διερευνώνται με κάθε σοβαρότητα από την Αστυνομία».

Ειδικά κλιμάκια έχουν συσταθεί σε όλες τις Επαρχίες τα οποία επανδρώνονται από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη τα οποία διερευνούν τις εν λόγω υποθέσεις με κάθε σοβαρότητα ώστε να αντιληφθούν όλα τα πρόσωπα που θέλουν να αποταθούν στην Αστυνομία ότι θα υπάρξει σοβαρή και εμπεριστατωμένη έρευνα προκειμένου να στοιχειοθετηθούν οι υποθέσεις και να οδηγηθούν ενώπιον Δικαιοσύνης.