Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις γιορτές: 5.000 αστυνομικοί, drones και έλεγχοι στα σπίτια

Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις γιορτές: 5.000 αστυνομικοί, drones και έλεγχοι στα σπίτια

Η ΕΛ. ΑΣ θα πραγματοποιεί ακόμ πιο αυστηρούς και εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό,  τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, «εισβάλλοντας» μάλιστα και στο τραπέζι με τη γαλοπούλα, αν υπάρξει καταγγελία για παραβίαση του ορίου των 9 ατόμων.

Σε περιπτώσεις μάλιστα, που διαπιστωθεί ότι έχει στηθεί κάποιο κορονό-πάρτι, πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, λένε εκπρόσωποι της αστυνομίας.

Επισημαίνεται βέβαια ότι για να εισέλθουν σε κάποιο σπίτι οι αστυνομικοί, πρέπει να είναι παρών εισαγγελέας.

Στους δρόμους της Αθήνας θα κυκλοφορούν περίπου 5.000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα διενεργούν ελέγχους και θα επιβάλλουν πρόστιμα. Επίσης σε επιφυλακή θα βρίσκονται και τα drones για την επιτήρηση περιοχών προκειμένου να αποτραπούν οι συγκεντρώσεις σε οικίες.

Μπλόκα θα υπάρχουν στις κύριες οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου, όπως η Κηφισίας, η Μεσογείων, η Ποσειδώνος και άλλες οδοί του κέντρου της Αθήνας.

Στη Δυτική Αττική, θα υπάρχουν μέτρα με αστυνομική παρουσία σε εκκλησίες, πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους.

Σαρωτικοί θα είναι εξίσου οι έλεγχοι σε διόδια, εισόδους και εξόδους των πόλεων, αλλά και σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ), προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προσπάθειες μετακίνησης εκτός νομών.