Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ – Αστυνομικοί με πολιτικά θα φυλάνε τις εκκλησίες

Σε αυξημένη εποπτεία τίθενται όλες οι εκκλησίες στην Ελλάδα, από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ επιστρατεύει μέχρι και αστυνομικούς με πολιτικά, που θα φυλάνε τις εκκλησίες.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι εκκλησίες μπαίνουν από αύριο σε αυξημένη εποπτεία.

Η ΕΛ.ΑΣ., συγκεκριμένα, θα στείλει από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στις εκκλησίες ανά την Ελλάδα την ομάδα ΔΙΑΣ για διαρκείς περιπολίες, ειδικά για το επόμενο τριήμερο, από το πρωί μέχρι και το βράδυ, ώστε να αποφευχθούν εικόνες με πιστούς που «σπάνε» την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ήδη οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων έχουν λάβει τις σχετικές διαταγές και το αποκορύφωμα είναι ότι στην «επιχείρηση» θα συμμετέχουν ακόμη και αστυνομικοί με πολιτικά, ώστε να δίνουν πλήρη εικόνα στα κέντρα επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα πληροφορίες έφτασαν στην Γενική Αστυνομική διεύθυνση, για ιερέα ο οποίος έκλεινε ραντεβού με πιστούς μέσω γραπτών μηνυμάτων, οι οποίοι ήθελαν να λάβουν την Θεία Κοινωνία. Αμέσως η αστυνομία ενημέρωσε τον προϊστάμενο του ιερέα για την δραστηριότητά του ζητώντας να τον επιπλήξουν και να σταματήσει η διαδικασία.

Τέλος, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει απλώσει «δίχτυ» στο διαδίκτυο, ώστε να εντοπίζει τους «ακραίους» που θέλουν να παρασύρουν κόσμο να συγκεντρωθούν αύριο και την Μεγάλη Παρασκευή έξω από εκκλησίες.