“Σφραγίζονται” εταιρείες διαδικτυακού τζόγου χωρίς άδεια

Ο διαδικτυακός τζόγος κατεβάζει «ρολά». Τουλάχιστον οι περισσότερες από τις εταιρείες που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα στο διαδίκτυο, όπως η Betfair, καθώς απειλούνται με πρόστιμα  που ξεκινούν από 20.000 ευρώ ημερησίως.

Οι εταιρείες αυτές δεν είχαν υποβάλει αίτηση για χορήγηση νόμιμης άδειας  τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως οι 24 που θα λειτουργούν νόμιμα από την επόμενη Τετάρτη, όπως δύο γνωστές εταιρείες του Διαδικτυακού Στοιχηματισμού, η Sportingbet και η Paddy Power, που υπέβαλαν αίτηση και λειτουργούν νόμιμα.

Για να μην εφαρμοστεί η σχετική οδηγία, ασκούνται σύμφωνα με πληροφορίες, τεράστιες πιέσεις στην Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ),  καθώς τα συμφέροντα είναι μεγάλα.

Σε περίπτωση που εφαρμοστεί, όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα, τα πρόστιμα θα είναι μεγάλα και για τους ιδιώτες που θα επιλέγουν στις ιστοσελίδες τζόγου χωρίς άδεια.

Όσοι, λοιπόν,  στοιχηματίζουν σε μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες απειλούνται με πρόστιμο 1.000 ευρώ, οι κηδεμόνες ανηλίκων που εντοπίζονται να παίζουν με 10.000 ευρώ και όσοι διαφημίζουν παράνομες ιστοσελίδες ,με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 200.000 ευρώ.

Οι εταιρείες που δεν έκαναν αίτηση αδειοδότησης υποστηρίζουν ότι δεν ήταν σαφές το ποσό που θα καλούνταν να πληρώσουν για τη νομιμοποίησή τους. «Είχαμε υπολογίσει πως μπορεί να έφτανε και τα 400.000.000 ευρώ», λέει ο εκπρόσωπος ενός εκ των ισχυρότερων ομίλων της παγκόσμιας αγοράς ,που εξηγεί πως το ποσό συνδέονταν με τα έσοδα.

Με τη διαδικασία πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ σε εξέλιξη, η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη να ανατρέψει το σημερινό καθεστώς στην αγορά τυχερών παιχνιδιών. Και ας φωνάζουν οι όμιλοι του Διαδικτυακού Στοιχηματισμού πως η «έξωσή» τους θα στρέψει τους παίκτες προς το παράνομο στοίχημα ή προς τους Ασιάτες.