Σφοδρή αντίδραση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την υπεράσπιση Ξηρού από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την σφοδρή αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού στο αίτημά του να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι του πατέρα του στην Χαλκιδική.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: «Κάθε πολίτης στην πατρίδα μας, ακόμη και φυλακισμένος, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει όσα προβλέπουν οι νόμοι. Είναι, όμως, παντελώς απαράδεκτο να εμφανίζονται στο πλευρό τρομοκράτη δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουράκης και η κα Κατριβάνου.

» Πάνω από όλα είναι ανεπίτρεπτο και προκλητικό το γεγονός ότι ο κ. Κουράκης, μιλώντας για δήθεν βασανιστήρια, ψεύδεται ασύστολα σε μια προσπάθεια να συκοφαντήσει τη χώρα μας.

» Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στους συμπαθούντες την τρομοκρατία και τους αδίστακτους συκοφάντες της χώρας».
Το ΠΑΣΟΚ βλέπει μείζον πολιτικό ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ και σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χ.Τρικούπη αναφέρεται: «Αποτελεί μείζον πολιτικό ατόπημα η κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στράτου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του καταδικασθέντος για την υπόθεση της ’17 Νοέμβρη’ Σάββα Ξηρού, δίνοντας στην ουσία συγχωροχάρτι στα στυγερά εγκλήματα των τρομοκρατών.

» Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα, δεν μπορεί υπό το βάρος της διατήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών να σιωπά. Πρέπει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση».