Σφοδρές μάχες μαίνονται στη Συρία κοντά στα ιρακινά σύνορα

Πολύ σκληρές μάχες φέρνουν αντιμέτωπους στην ανατολική Συρία, κοντά στα ιρακινά σύνορα, αντικαθεστωτικούς αντάρτες και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τη Δευτέρα το βράδυ, συγκρούσεις σημειώθηκαν στο χωριό Μπασίρα, στο ανατολικό τμήμα της πλούσιας πετρελαϊκής επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, όταν το ΙΚΙΛ «προσπάθησε να προωθηθεί», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, μια οργάνωση με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία η οποία βασίζεται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών και στρατιωτικών πηγών.

Από τον Ιανουάριο, οι πρώην σύμμαχοι κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ έχουν μετατραπεί σε εχθρούς.

Οι αντάρτες, μετριοπαθείς και ισλαμιστές του «Ισλαμικού Μετώπου», οι οποίοι έχουν συμμαχήσει με το Μέτωπο Αλ Νούσρα, συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, διεξάγουν πόλεμο εναντίον του ΙΚΙΛ λόγω των ηγεμονικών βλέψεών του και της εξαιρετικά βάρβαρης συμπεριφοράς του.

Τα προπύργια του ΙΚΙΛ είναι η επαρχία Ράκα (βόρεια), καθώς και τμήματα των επαρχιών Χάσακα (βορειοανατολικά) και Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά).

Το βράδυ της Δευτέρας, εξάλλου, στην τοποθεσία Σμεϊτίγε, η οποία βρίσκεται επίσης στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη με στόχο θέση του Μετώπου Αλ Νούσρα και των ανταρτών, σκοτώνοντας έξι μαχητές τους.