Συσκευή για διευκόλυνση της φλεβοκέντησης

Ιατρική πρωτιά μέσω του Προγράμματος Biodesign του Hadassah

H φλεβοκέντηση είναι μια συχνή ιατρική διαδικασία η οποία, όμως, απαιτεί εκπαίδευση, εμπειρία και σταθερό χέρι, κυρίως όταν ο ασθενής είναι παιδί ή ηλικιωμένος. Τακτικά συμβαίνουν λάθη και η διαδικασία γίνεται επώδυνη από τις πολλές προσπάθειες εντοπισμού φλέβας και τοποθέτησης της βελόνας.

Το SAGIV, είναι μια συσκευή που δημιουργήθηκε για γρήγορη, λιγότερο οδυνηρή και ασφαλέστερη ενδοφλέβια χορήγηση. Είναι μια από τις πρώτες δημιουργίες του Προγράμματος Ιατρικής Καινοτομίας – Biodesign – του Ισραήλ, ένα κοινό πρόγραμμα του Καρδιολογικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ και του Κέντρου Βιο-Μηχανικής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου. Το Πρόγραμμα Biodesign αποσκοπεί στην ενίσχυση της διάθεσης ιατρικών καινοτομιών στην αγορά.

Το SAGIV, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία υπερύθρων ακτινών και οθόνη LCD για τον εντοπισμό σωστών φλεβών, έχει ήδη δοκιμαστεί σε περιπτώσεις δύσκολων ενδοφλέβιων χορηγήσεων στο Hadassah. Οι δημιουργοί του πιστεύουν πως το SAGIV «θα φέρει επανάσταση στα πρότυπα φροντίδας για ενδοφλέβιες χορηγήσεις», αφού μπορεί να επιβεβαιώσει ακόμα και αν η βελόνα έχει τοποθετηθεί σωστά.