Συσκέψεις Νικολάου για να κερδηθεί το στοίχημα της ασφάλειας

Διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ο νέος υπουργός Ιωνάς Νικολάου, με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής, τον Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών,  τη Διευθύντρια του Κρατικού Αρχείου και  τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Μια συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας είναι πάντοτε σημαντική και χρήσιμη, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι στις προτεραιότητές του είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των μελών της Αστυνομίας για καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερο προσωπικό, ώστε να κερδηθεί το στοίχημα της ασφάλειας. Οι αλλαγές τόνισε ο υπουργός θα γίνουν σε συνεννόηση με τον Αρχηγό της αστυνομίας.

«Έδωσα συγκεκριμένες οδηγίες αναφορικά με πληροφόρηση που θέλω να μου υποβάλουν ούτως ώστε μέσα από αυτή την πληροφόρηση να αρχίσει η άμεση υλοποίηση του προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη», είπε ο κ. Νικολάου. Ζήτησε στοιχεία για την οργανωτική δομή των τμημάτων, τα καθήκοντα τους, τα μέλη που υπηρετούν σ’ αυτά τα τμήματα, τα στρατηγικά σχέδια τα οποία έχουν, τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους σχεδιασμούς για την επίλυση τους, τα αναπτυξιακά έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και σε ποίο στάδιο βρίσκονται. Επίσης ζήτησε στοιχεία για εγκλήματα, τα πειθαρχικά αδικήματα και τις πειθαρχικές διώξεις.

Ο κ. Νικολάου δήλωσε ότι θα εξεταστεί κατά πόσο είναι αναγκαίο «να έχουμε ένα υπαστυνόμο σε ένα συγκεκριμένο τμήμα που μπορεί να αφορά το αρχείο ή ένα λοχία που να κάμνει τον γραφιά, ή ένα λογία που κάμνει τον οδηγό και να μην αξιοποιείται αυτό το μέλος της αστυνομίας για τις σοβαρότερες ανάγκες του σώματος… Ο κάθε αστυνομικός  θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο στο σώμα για τις ανάγκες της αστυνομίας, για την εξυπηρέτηση του σκοπού της ασφάλειας και με αυτόν τον τρόπο τα κενά τα οποία παρατηρούνται λόγω έλλειψης προσωπικού ίσως να τα καλύψουμε με αυτούς τους τρόπους».