ΣΥΡΙΖΑ: “Πανικό αλλά και φόβο” δείχνουν οι επτά κάλπες

“Πανικό αλλά και φόβο μπροστά στην ελεύθερη έκφραση των βουλευτών” δείχνει η απόφαση να στηθούν επτά κάλπες για την προανακριτική σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες το βράδυ επικράτησε μεγάλη ένταση στην Κουμουνδούρου όταν υπήρξαν οι πρώτες διαρροές που έκαναν λόγο για την πρόθεση της Ολομέλειας να διεξαχθούν τρεις ψηφοφορίες και να στηθούν εφτά κάλπες, με αποτέλεσμα να εξετάζεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη σημερινή διαδικασία της Βουλής. Ωστόσο τελικά επικράτησαν οι πιο ψύχραιμες φωνές και το κόμμα θα παραμείνει κανονικά σε όλη της διαδικασία.

Με χθεσινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το γεγονός λέγοντας  πώς “αναδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης και του κ Σαμαρά προσωπικά να κάνει τα πάντα ώστε να συγκαλυφθεί η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μέσω της έμπρακτης αλληλεγγύης του προς το πρόσωπο του κ Βενιζέλου” και υποστηρίζει πώς η ενέργεια αυτή είναι “παραλογισμός” ενώ τέλος επισημαίνει πώς “όσο αυξάνει ο αριθμός των καλπών, τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια”.