ΣΥΡΙΖΑ: Η εκλογή Γιούνκερ δεν προωθεί τη δημοκρατία

Τη διατήρηση της τρέχουσας πολιτικής λιτότητας αλλά και απόλυτη στήριξη στο Σύμφωνο Σταθερότητας θα προωθήσει ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κινήσεις οι οποίες θα αποτελέσουν τροχοπέδη για τη δημοκρατία σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση του υποστηρίζουν ότι ο κ. Γιούνκερ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξει το Σύμφωνο Σταθερότητας και την ολοκλήρωση της συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου και Επενδύσεων με τις ΗΠΑ, δύο κινήσεις οι οποίες εκτιμούν ότι θα καταργήσουν όλο το ευρωπαϊκό δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο.

Παράλληλα τονίζεται ότι ο κ. Γιούνκερ εκλέχθηκε με την στήριξη των Σοσιαλιστών, καθώς οι δεύτεροι «ταυτίστηκαν με τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και με τη στάση τους έδωσαν εντολή για τη συνέχισή τους».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι τόσο οι ίδιοι όσο και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου « να αναδείξουν την εναλλακτική στρατηγική για τη δημοκρατική επανίδρυση της Ευρώπης για μια Ευρώπη των λαών, του πολιτισμού και της λαϊκής κυριαρχίας».