ΣΥΡΙΖΑ: Δεν φταίει μόνο ο Τσοχατζόπουλος

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, σε άτυπο ενημερωτικό του σημείωμα, σχολιάζοντας την έναρξη της δίκης του πρώην Υπουργού,Άκη Τσοχατζόπουλου,  διατυπώνει την άποψη ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν θα μπορούσε να δρα μόνος του, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξε «διαπρεπές μέλος εκείνου του μέρους του πολιτικού συστήματος (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΜΜΕ της διαπλοκής κλπ)» που φέρει την ευθύνη για τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την εξαθλίωση ολοένα περισσότερων Ελλήνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει λέγοντας ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος υπήρξε σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κορυφαίος Υπουργός επί σειρά ετών σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος. Εκτιμά ότι οι πράξεις του δεν μπορεί να μην ήταν γνωστές, και όπως φαίνεται, ανεκτές σε άλλα μέλη των κυβερνήσεων που συμμετείχε αλλά και σε άλλα στελέχη του κόμματός του.

Και υπό την έννοια αυτή, καταλήγει, η ποινική τιμωρία του, σήμερα που είναι παροπλισμένος πολιτικά, έστω και για όσες από τις πράξεις του δεν έχουν παραγραφεί, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά τα φαινόμενα της διαφθοράς και της διαπλοκής, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ διατυπώνει τη θέση ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι συνεχίζονται ακόμη και ότι εντείνονται.