ΣΥΡΙΖΑ: Γκάφα του “τελειομανή Παναγιώτη (Λαφαζάνη) οτι δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε”

Ανασκευάζει τη χθεσινή δήλωση του περί αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει,  ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά τη σκληρή απάντηση του Τσίπρα από το Ηράκλειο Κρήτης, ότι «είμαστε έτοιμοι να λάβουμε την ευθύνη να συγκρότησης της χώρας». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αναστάτωση με τη χθεσινή δήλωση» του πως «δεν μπορώ να κοροϊδέψω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από μέλη του κόμματος αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του κόμματος, από το Ηράκλειο της Κρήτης που βρέθηκε «άδειασε» τον Παναγιώτη Λαφαζάνη λέγοντας «είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την καταστροφή. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα.Πιστεύουμε ότι η άμμος στην κλεψύδρα της κυβέρνησης τελειώνει. Βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις: Ή θα αλλάξουν στρατηγική ή θα βρεθούν στην κρίση του λαού».

Η διάσταση που έλαβε το θέμα ανάγκασε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο να «διορθώσει» τα λεγόμενα του υποστηρίζοντας ότι η δήλωση του αναπαρήχθην αποσπασματικά καταλήγοντας να λέει ακριβώς το αντίθετο.

«Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει και μπορεί να κυβερνήσει θετικά για τη χώρα και να
ανοίξει καινούργιους ορίζοντες».
Τη σκυτάλη για την «επιστροφή Λαφαζάνη στο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ» ανέλαβε ο  Δημήτρης Παπαδημούλης που κάλεσε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να αποφύγει τα «αυτογκόλ» και τις «πεπονόφλουδες».  ενώ ο Νίκος Βούτσης δείχνοντας επιείκεια(!)  δικαιολόγησε τη «γκάφα» λέγοντας ότι είναι «τελειομανής ο Παναγιώτης».

Η επίσημη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο δια στόματος  του εκπροσώπου Τύπου του, Πάνος Σκουρλέτη δήλωσε ότι «ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έδωσε τις δικές του εξηγήσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα που περνάει είναι πιο έτοιμος για να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ιστορία, στους εργαζόμενους, απέναντι αν θέλετε στις προκλήσεις της εποχής μας».