ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιγμα του φακέλου Siemens

Το άνοιγμα του φακέλου του σκανδάλου της Siemens προτίθεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης θα προκαλέσει δονήσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Για μας η υπόθεση της Siemens δεν έχει κλείσει» επισήμαινε με νόημα, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι η διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών, θα προκαλέσει τεκτονικές δονήσεις στα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και είναι αποφασισμένη να ανοίξει την υπόθεση, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία.

Εκτιμούν ότι ακόμα και το θέμα της παραγραφής αδικημάτων για τα πολιτικά πρόσωπα, μπορεί να αντιμετωπιστεί εντός των συνταγματικών πλαισίων. Μάλιστα οι συνταγματολόγοι κ.κ Χρυσόγονος και Κατρούγκαλος έχουν καταθέσει σχετική πρόταση στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και ένα ευρύτερο σχέδιο συνταγματικής αναθεώρησης.
Η υπόθεση Siemens όμως διερευνάται εντατικά τον τελευταίο καιρό από ομάδα νομικών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την κ. Κωνσταντοπούλου. Εξετάζονται σε όλες τις λεπτομέρειες τους οι συμβάσεις, οι διαγωνισμοί και οι αναθέσεις κρατικών έργων και προμηθειών στις οποίες συμμετείχε η γερμανική εταιρεία.