Συρία: Κούρδισα μητέρα κρατάει το άψυχο σώμα της κόρης της και φωνάζει «γιατί;»

Ένα συγκλονιστικό βίντεο, για πολύ γερά στομάχια, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας οργή και απέραντη θλίψη.

Είναι το βίντεο μιας Κούρδισσας μητέρας, που κρατάει το άψυχο κορμί της μικρής κορούλας της, η οποία έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια της σφαγής αμάχων από τα τουρκικά στρατεύματα…

Τα λόγια και η εικόνα της μάνας είναι απερίγραπτα…

«Άφησα τον άνδρα μου πίσω μόνο του και δεν γνωρίζω αν είναι ζωντανός. Τι θέλει ο Ερντογάν από εμάς;», αναρωτιέται η τραγική μητέρα και συνεχίζει: «Κουβάλησα το νεκρό σώμα της κόρης μου, τι άλλο θέλει (σ.σ. ο Ερντογάν);

Οι Αμερικανοί μας πούλησαν στην Τουρκία που δολοφονεί εμάς και τα παιδιά μας. Πού είναι τα δικαιώματα του κουρδικού λαού; Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι επειδή είμαστε Κούρδοι και μιλάμε κουρδικά; Μεταφέρω το πτώμα του παιδιού μου. Δεν έχω πουθενά να πάω, πουθενά να ζήσω. Πού να πάω εάν αυτοί κλέψουν την πατρίδα μου, το Κομπανί;»

Βρισκόμαστε αισίως στην τέταρτη μέρα των επιθέσεων της Τουρκίας κατά των Κούρδων, με τον αριθμό των νεκρών αμάχων να ανεβαίνει επικίνδυνα. Την ίδια στιγμή, ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.