Συρία: Εννέα παιδιά σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό καταυλισμού προσφύγων

Δώδεκα άμαχοι, ανάμεσά τους εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν τα ξημερώματα όταν συριακό μαχητικό ελικόπτερο βομβάρδισε καταυλισμό προσφύγων κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το μικρότερο από τα θύματα είναι κοριτσάκι 4 ετών, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της ότι επτά ακόμη άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επιδρομή κατά του καταυλισμού κοντά στο χωριό Σαζάρα.

«Τα θύματα είναι στο σύνολό τους άμαχοι που είχαν διαφύγει των συγκρούσεων στην επαρχία Ντεράα», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Ο βομβαρδισμός εντάσσεται σε ένα κλίμα κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην επαρχία Ντεράα, όπου οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις έχουν προωθήσει τις θέσεις τους τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με αντικαθεστωτικούς της περιοχής.

Ο πόλεμος της Συρίας έχει απομακρύνει από τα σπίτια τους 3 εκατομμύρια ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους έχουν καταφύγει σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς στις συνοριακές περιοχές της χώρας.

Το βράδυ της Τρίτης, ο συριακός στρατός βομβάρδισε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών στην επαρχία του Χαλεπίου, όπου οι βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο 2.000 ανθρώπων, ανάμεσά τους 50 παιδιών από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζει επίσης την ανησυχία του για την τύχη 145 νεαρών Κούρδων, οι οποίοι απήχθησαν τον περασμένο μήνα από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

«Κάτοικοι και μέλη των οικογενειών των απαχθέντων Κούρδων φοιτητών της πόλης Άιν αλ-Αράμπ (Κομπάνι στην κουρδική γλώσσα) εξέφρασαν στο Παρατηρητήριο φόβους ότι το ΙΚΙΛ τούς υποχρεώνει να διαπράττουν επιθέσεις αυτοκτονίας χρησιμοποιώντας παγιδευμένα αυτοκίνητα ή ζώνες με εκρηκτικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.