Συρία:Δολοφόνησαν παιδιά με βόμβες διασποράς

Μια αποτρόπαιη πράξη δολοφονίας δέκα μικρών παιδιών, από βόμβα διασποράς που έριξαν σε παιδική χαρά, στο χωριό Ντέιρ αλ-Ασαφίρ, ανατολικά της Δαμασκού, πραγματοποίησαν κυβερνητικές δυνάμεις της Δαμασκού προκαλώντας τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινής γνώμης. Σε βίντεο, ντοκουμέντο, που κυκλοφόρησε, φαίνονται τα άψυχα κορμιά μικρών παιδιών στο έδαφος με τις μητέρες τους να θρηνούν πάνω από τις σορούς.

“Κανείς από τους νεκρούς δεν ήταν πάνω από 15 ετών” δήλωσε ο Αμπού Κάσεμ, ακτιβιστής, στο Reuters λέγοντας ότι άλλα 15 άτομα τραυματίστηκαν σε μια επίθεση που είχε στόχο τους αντάρτες οι οποίοι δεν ήταν στο χωριό αλλά στα περίχωρα.

Ο Ερυθρός Σταυρός, που βρίσκεται στην περιοχή, δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει την έκρηξη, οι πληροφορίες για την οποία έρχονται μόνο απο τους αντάρτες.

Στο μεταξύ, υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) στη Συρία, υποστηρίζει σε αναφορά της ότι  300 ως 510 χιλιάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες που ζουν στη Συρία, πλήττονται από την παρατεινόμενη σύρραξη των ανταρτών με το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ και οι συνθήκες της καθημερινής διαβίωσής τους έχουν φθάσει σε επίπεδο
“ανθρωπιστικής κρίσης”.

Η υπηρεσία ζητά 53 εκατ. Δολάρια, για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις της στο συριακό έδαφος  με τον γενικό επίτροπο
της UNRWA, Φιλίππο Γκράντι ,να υποστηρίζει ότι η υπηρεσία έχει “άμεση ανάγκη από 68 εκατ. δολάρια για να αποφύγουμε να έχουμε έλλειμμα τον επόμενο χρόνο”.

Επιπλέον, ζητά “περισσότερες συνεισφορές”, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες των αμάχων τόσο στη Γάζα, όσο και στη Συρία».