Συντριβή αεροπλάνου στην Κολομβία με 72 επιβαίνοντες και 9 μέλη πληρώματος (Photos)

Αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν συνολικά 81 άνθρωποι- εκ των οποίων 72 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος- και μάλιστα ανάμεσα τους μια ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας συνετρίβη στην Κολομβία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί τουλάχιστον 10 άνθρωποι. Όπως μεταδίδει το 360 Radio Colombia, οι τοπικές αρχές της Medellin ανακοίνωσαν πως ο αριθμός των νεκρών είναι 25 άτομα. Από την πλευρά του το νοσοκομείο του San Vicente επιβεβαιώνει πως, μέχρι στιγμής, οι επιζήσαντες είναι σίγουρα 6.

Τα μέσα ενημέρωσης της Κολομβίας αναφέρουν πως μεταξύ των πρώτων διασωθέντων βρίσκονται ποδοσφαίριστές της βραζιλιάνικης ομάδας, με τους πυροσβέστες να δηλώνουν αισιόδοξοι αναφορικά με τον αριθμό των επιζώντων.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατευθυνόταν από τη Βολιβία προς το αεροδρόμιο του Rionegro όταν συνετρίβη, εξαιτίας έλλειψης καυσίμων περίπου στις 10:15 (τοπική ώρα) στην περιοχή Cerro Gordo στην επαρχία La Union. Οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova της Medellin ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος ίχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου, ενώ οι διασώστες αναφέρουν πως, από τα στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα προκείπτει οτι δεν υπήρξε έκρηξη στο αεροπλάνο.

Η ομάδα θα έπαιζε εναντίον της Atletico Nacional στο πλαίσιο του Βορειοαμερικανικού πρωταθλήματος. Μετά το δυστύχημα η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την διακοπή του πρωταθλήματος.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και ήδη έχει εκκενωθεί ο χώρος και γίνονται προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης ζωντανών επιβατών. Τα σθενοφόρα μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο στην La Ceja, ενώ και το αεροδρόμιο Χαοσέ Μαρία Κόρντοβα στο Rionegro έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές στην επιχείριση διάδωσης.

Όπως έγινε γνωστό η επιχείρηση διάσωση έχει σταματήσει προς το παρόν λόγω καταρρακτώδους βροχής στην περιοχή.

Πρώτες εικόνες από το σημείο του ατυχήματος:

0 1 2
Οι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο του San Vicente. Ήδη, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μέσα στα πρώτα άτομα που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο είναι ποδοσφαιριστές της ομάδας και μια αεροσυνοδός.

Η βραζιλιάνικη ομάδα που μετέβαινε στο αεροπλάνο:

00

Η λίστα επιβατών της ποδοσφαιρικής ομάδας:

99

Με κάθε επιφύλαξη το δίκτυο RNC της Κολομβίας μεταδίδει την παρακάτω εικόνα λέγοντας πως πιστεύεται πως τραβήχθηκε λίγες στιγμές πριν την συντριβή του αεροπλανου

00000
Παράλληλα, το δίκτυο Fox Sport της Βραζιλίας επιβεβαίωσε πως στο αεροπλάνο επέβαιναν 6 δημοσιογράφοι, ενώ έγινε γνωστό πως το αεροσκάφος των Lamia Bolivia πριν από λίγες εβδομάδες είχε μεταταφέρει και την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Αργεντινής.

Η ομάδα της Τσαπεκουένσε εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία επιβεβαιώνει πως το αεροσκάφος μετέφερε την αποστολή της και πως η επίσημη ενημέρωση πρόκειται να γίνει μέσω ανακοινώσεων της ομάδας. «Ο Θεός να προστατεύει τους αθλητές, τους υπεύθυνους, τους δημοσιογράφους και όλους όσοι ήταν στο αεροπλάνο» κλείνει το μήνυμα.

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν ο Alan Rushel.