Συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στη Λεμεσό – 143 καταγγελίες

Συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στη Λεμεσό – 143 καταγγελίες

Συντονισμένη επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ που πέρασε, στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, με ιδιαίτερη έμφαση στο παραλιακό οδικό δίκτυο και στην λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, καθώς και την πάταξη φαινομένων οχληρίας που προκαλείται από οδηγούς παραποιημένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Κατά τη διάρκειά της έγιναν συνολικά 143 καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας.

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν εννέα πρόσωπα να οδηγούν όχημα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης, ενώ ένα πρόσωπο, κάτοχος μαθητικής άδειας οδηγού, οδηγούσε όχημα χωρίς να συνοδεύεται από κάτοχο άδειας οδήγησης. Δέκα πρόσωπα εντοπίστηκαν να οδηγούν όχημα, ενώ τελούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης, ενώ τέσσερα πρόσωπα, οδηγοί μοτοσικλέτας, δεν έφεραν κράνος προστασίας.

Έγιναν δέκα καταγγελίες για οδήγηση οχήματος χωρίς πιστοποιητικό ασφάλισης ευθύνης έναντι τρίτου, τέσσερις καταγγελίες για οδήγηση οχήματος χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας για το όχημα και 11 καταγγελίες για οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια κυκλοφορίας. Επιπρόσθετα, εντοπίστηκαν να οδηγούνται δύο οχήματα τα οποία ήταν δηλωμένα στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως ακινητοποιημένα, καθώς και ένα όχημα, η εγγραφή του οποίου έχει διαγραφεί.

Δύο οδηγοί μοτοσικλετών και ένας οδηγός αυτοκινήτου, καταγγέλθηκαν αφού οδηγούσαν παράνομα τροποποιημένα οχήματα, ενώ πέντε οχήματα εντοπίστηκαν να οδηγούνται χωρίς πινακίδες εγγραφής.

Κατακρατήθηκαν συνολικά 12 οχήματα, από τα οποία εφτά μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, τρία μοτοποδήλατα και δύο αυτοκίνητα. Δύο από τις μοτοσικλέτες που κατακρατήθηκαν ήταν δηλωμένες ως κλοπιμαίες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, καταγγέλθηκαν για παράνομη στάθμευση, 43 οδηγοί οχημάτων, άλλοι 12 οδηγοί καταγγέλθηκαν για στάθμευση σε διπλή κίτρινη γραμμή, ενώ 13 οδηγοί οχημάτων καταγγέλθηκαν για στάθμευση σε χώρους στάσης λεωφορείων.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, κατά τις τρεις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, από τα μεσάνυκτα μέχρι και τις 3.00 τα ξημερώματα.