Συντονισμένη επιχείρηση στην Λάρνακα για πάταξη της αδήλωτης εργασίας – Προστιμο 36,200 ευρώ

Συντονισμένη επιχείρηση στην Λάρνακα για πάταξη της αδήλωτης εργασίας – Προστιμο 36,200 ευρώ

Διοικητικά προστίματα που ανέρχονται στις 36,200 ευρώ συνολικά, εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης ελέγχων που διενήργησαν χθες το βράδυ στην Λάρνακα, μέλη της Αστυνομίας, σε συνεργασία με λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για αντιμετώπιση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας.

Συγκεκριμένα, μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας, μαζί με λειτουργούς της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως και Ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διενήργησαν ελέγχους σε δύο μπαρ-εστιατόρια, σε μία ταβέρνα και σε ένα ταχυφαγείο.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, εντοπίστηκαν να εργάζονται στο ένα μπαρ-εστιατόριο 13 πρόσωπα και έγιναν οκτώ καταγγελίες για αδήλωτη εργασία, με τους λειτουργούς της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως και Ελέγχου να εκδίδουν διοικητικό πρόστιμο 28,000 ευρώ. Στο δεύτερο μπαρ-εστιατόριο, όπου εντοπίστηκαν να εργάζονται δύο πρόσωπα, έγιναν δύο καταγγελίες για αδήλωτη εργασία, με έκδοση διοικητικού προστίμου για το χρηματικό ποσό των 7,000 ευρώ.

Σε ταχυφαγείο, όπου κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν να εργάζονται δύο πρόσωπα, έγιναν επίσης δύο καταγγελίες για αδήλωτη εργασία, για τις οποίες εκδόθηκε διοικητικό πρόστιμο 1,200 ευρώ, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου σε ταβέρνα, όπου εντοπίστηκαν να εργάζονται δύο πρόσωπα, δεν προέκυψε οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Οι συντονισμένες δράσεις της Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επιθεωρήσεως και Ελέγχου, συνεχίζονται, με σκοπό την πάταξη του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας.