Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ: Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή

Η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 3.30 το απόγευμα, διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η ώρα 15:30, η ΙΣΟΤΗΤΑ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε σχέση με τα ακόλουθα:

(1) Δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόοδος όσον αφορά το αίτημα των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα για μονιμοποίησή τους, παρά τις δεσμεύσεις, τις υποσχέσεις και τις σχετικές διακηρύξεις των αρμοδίων, ακόμα και ενώπιον της Βουλής (Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, 24/2/2020).

(2) Δεν υπήρξε αποκατάσταση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στο σημείο που αυτή θα βρισκόταν αν δεν αναστελλόταν η παραχώρηση προσαυξήσεων για πέντε, συνεχόμενα έτη. Αποτέλεσμα τούτου, οι συνάδελφοι να ανελίσσονται στην επόμενη κλίμακα των συνδιασμένων κλιμάκων τους πέντε χρόνια μετά από την ημερομηνία που θα έπρεπε, βάσει του Σχεδίου Υπηρεσίας τους ή/και των όρων απασχόλησής τους.

(3) Δεν υπήρξε αποκατάσταση των επιδομάτων προσωπικού του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στο 100%. Συνεχίζεται η άδικη αποκοπή του 15%.

(4) Διεκδικούμε πλήρη επαναφορά της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) στους μισθούς όλων των εργαζομένων, ώστε να καλύπτεται αποτελεσματικά η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής.

(5) Το άδικο μέτρο της μείωσης του ύψους της θεσμοθετημένης σύνταξης κατά 0,5% για κάθε μήνα που περιλαμβάνεται στο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης της παροχής μέχρι και την ημερομηνία συμπλήρωσης της ηλικίας των 65 ετών (συνολικά, 12% αν ο εργαζόμενος αφυπηρετήσει από τα 63 έτη), συνεχίζεται ακόμα και για τις περιπτώσεις εργαζομένων με πάρα πολλά χρόνια υπηρεσίας.

Στην εκδήλωση, θα συμμετάσχουν, επίσης, η ΑΣΤΕΠΑΗΚ και ανεξάρτητη ομάδα βοηθητικού γραμματειακού προσωπικού της Δημόσιας Υπηρεσίας.