Συνεχείς συσκέψεις στην Ελλάδα στο φόντο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Διαδοχικές συσκέψεις με την τρόικα, για να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες, έχει το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης, με αιχμή την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου των 2,8 + 6 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, είχε νέα σύσκεψη σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συζήτησε όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι γίνονται διεργασίες για λύση στο αδιέξοδο, ενώ σε ερώτηση γιατί καθυστερεί, η δόση, απάντησε «γιατί συζητούμε. Γιατί υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες που δεν έχουν κλείσει». Ερωτηθείς εάν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα των τραπεζών, ο κ. Στουρνάρας απάντησε αρνητικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Στην κυβέρνηση ωστόσο εκτιμούν ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank καθώς και στο θέμα του φόρου ακινήτων. Συνάντηση με την τρόικα ανακοινώθηκε ότι θα έχει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, την Κυριακή στις 11 το πρωί.