Συνεχίζουν τη συζήτηση ν/σ αφερεγγυότητας οι Επ. Οικονομικών και Εσωτερικών

Εκτάκτως συνέρχονται οι  Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών για να συνεχίσουν την κατ’ άρθρον συζήτηση των τεσσάρων νομοσχεδίων του πλαισίου αφερεγγυότητας και των κανονισμών για το Σύμβουλο Αφερεγγυότητας που έχουν κατατεθεί από την Κυβέρνηση στη Βουλή.

Στη συνεδρία, η οποία θα αρχίσει στις 10.00, κλήθηκαν να παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Οικονομικών, η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, ΚΕΒΕ, ΟΕΒ και ιδιωτικοί φορείς.

Οι βουλευτές συνεχίζουν τη συζήτηση των τεσσάρων νομοσχεδίων αναμένοντας από την Κυβέρνηση να καταθέσει και το 5ο νομοσχέδιο του πλαισίου αφερεγγυότητας, που αφορά την προστασία της κύριας κατοικίας, επί του οποίου υπάρχει συνεχής ανταλλαγή απόψεων με την Τρόικα.

Στη χθεσινή συνάντηση της ομάδας του ΥΠΟΙΚ με την διακομματική τεχνοκρατική ομάδα αναφέρθηκε ότι το 5ο νομοσχέδιο θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο προς έγκριση την 1η βδομάδα Μαρτίου.

Το Υπουργείο Οικονομικών υπέβαλε στην Τρόικα εισηγήσεις που στοχεύουν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο πτώχευσης των εγγυητών στην προσπάθεια τους να αποπληρώσουν τα χρέη των δανειοληπτών τους οποίους έχουν εγγυηθεί.

Οι εισηγήσεις παρουσιάστηκαν στην χθεσινή συνάντηση ΥΠΟΙΚ και διακομματικής τεχνοκρατικής ομάδας.

Οι εισηγήσεις θα συζητηθούν με την Τρόικα και σε περίπτωση που εξασφαλιστεί η συμφωνία των δανειστών θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο.