Συνεχίζονται τα επεισόδια στα Εξάρχεια μετά τη πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Σε εξέλιξη είναι τα επεισόδια στα Εξάρχεια. Στο επίκεντρο των επιθέσεων των κουκουλοφόρων είναι τα δύο υδροφόρα οχήματα της ΕΛΑΣ με το κωδικό όνομα “ΑΙΑΝΤΑΣ” που συνδράμουν το έργο της αστυνομίας να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους και να διαλύσουν το οδόφραγμα.

Με δυο «Αύρες» που πήγαν πριν από λίγο στα Εξάρχεια, προσπαθεί η αστυνομία να ρίξει τα οδοφράγματα που έχουν στήσει νεαροί κουκουλοφόροι στις οδούς Στουρναρη Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη.

Εξάλλου, πριν από λίγο έπιασε φωτιά μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Τα επεισόδια συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και αλλά αντικείμενα και τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών.

Σε 27 ανέρχονταν περί τις 19:30 οι προσαγωγές της Αστυνομίας, για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι.

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με κεντρικό σύνθημα “Κουμής, Κανελλοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ”, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, που είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Σημειώνεται, ότι συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 9 το βράδυ στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Κανονικά η κυκλοφορία οχημάτων στην Αθήνα, πλην της Πατησίων από Αλεξάνδρας έως Πανεπιστημίου – Ανοιχτοί οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα»

Κανονικά διεξαγόταν, περί τις 20:30′, η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Τροχαίας. Ο μόνος κεντρικός δρόμος που έμενε κλειστός, ήταν η οδός Πατησίων από το ύψος της Λ. Αλεξάνδρας έως την Πανεπιστημίου. Στο μεταξύ, άνοιξαν για το επιβατικό κοινό, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».