Συνεχίζονται οι καταγγελίες Θεοχάρους για τους κοσμήτορες του ΤΕΠΑΚ

Δεν έχουν τελειωμό τα σκάνδαλα στο ΤΕΠΑΚ. Σε νέες καταγγελίες προχώρησε ο καθηγητή του ΤΕΠΑΚ, δρ. Αντώνης Θεοχάρους ο οποίος χθες  αποκλείστηκε από την συνεδρίας της συγκλήτου του Πανεπιστημίου.

Ο ίδιος στην εκπομπή του Άλφα “Ενημέρωση”, ανέφερε ότι “κατά την διάρκεια της συνεδρίας έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον γραμματέα της Eπιτροπής όπου μου ανέφερε ότι έχει ανακληθεί η πρόσκληση η οποία είχα λάβει και με φαξ αλλά και στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο. Ζήτησα εξηγήσεις και έλαβα ακόμη ένα τηλεφώνημα και μου δόθηκε ο λόγος ότι είμαι μάρτυρας κατηγορίας”.

Τόνισε παράλληλα πως “σέβομαι την δικαστική διαδικασίας και το έργο των ανακριτικών αρχών. Δεν είχα πρόθεση να πέσω στην παγίδα των συνηγόρων υπεράσπισης του οποιουδήποτε και να έλεγα σήμερα οτιδήποτε αφορούσε την υπόθεση. Υπάρχουν άλλα σοβαρότερα πράγματα στο ΤΕΠΑΚ τα οποία είχαν υποχρέωση να ακούσουν τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου. Δεν είμαι πολιτικός ούτε φιλοδοξώ να γίνω πολίτικος”.

“Χθες στην συνεδρία τέθηκε θέμα από τους κοσμήτορες, όπου δημοσιευτεί ανακοίνωση για το θέμα του διασυρμού του ΤΕΠΑΚ στα ΜΜΕ. Η ανακοίνωση όπως είχε γραφτεί από τους κοσμήτορες, φωτογράφιζε εμένα και τους ρώτησα ξεκάθαρα. Όταν αναφέρεστε για καταπάτηση ακαδημαϊκής δεοντολογίας ουσιαστικά αναφέρεστε σε κάποιον ακαδημαϊκό που την καταπατά. Ο μόνος που βγήκε στα ΜΜΕ, επειδή ο πρύτανης και οι πρυτανικές αρχές γενικότερα κρύβονται, ήμουν εγώ. Δεν έλαβα καμία απάντηση” συνεχίζει.

“Κατά την διάρκεια της συνεδρίας της συγκλήτου, η ώρα 15:00 με 15:15 οι κοσμήτορες αποχώρησαν από την σύγκλητο, πήγαν σε διπλανή αίθουσα, έλαβαν απόφαση σε καταγγελία που έκανα εναντίον του πρύτανη ότι μετέθεσε παράνομα την τελετή αποφοίτησης και ζήτησα ανάκληση της ασυλίας του για να εκδικαστεί το συγκεκριμένο θέμα από την πειθαρχική επιτροπή και αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει λόγος ανάκλησης. Αλλά έβαλαν αυτούσιο το προσχέδιο της επιστολής. Μιλάμε για μια προσυνεννοημένη απόφαση δεν πέρασε από την σύγκλητο και βρήκαν ευκαιρία στην συνεδρία που έκανα την ίδια ώρα με την σύγκλητο να μου στείλουν επιστολή γιατί να βγαίνω και κάνω ζημιά στο Πανεπιστήμιο” αναφέρει επιγραμματικά.

Ο ίδιος είπε ότι σήμερα θα προχωρήσει σε δημοσίευση άλλων 15 καταγγελιών και θα της αναρτήσει όλες στο διαδίκτυο μαζί με στοιχεία.