Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσειςμε την Τρόικα

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, με ορόσημο τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα συνάντηση της Τρόικας με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ στη διάρκεια της μέρας προηγήθηκαν συσκέψεις και συνομιλίες του Οικονομικού Επιτελείου με Υπουργούς της κυβέρνησης.

Νέα συνάντηση με την Τρόικα αναμένεται να έχει αύριο το πρωί και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, καθώς στη σημερινή σύσκεψη δεν υπήρξε συμφωνία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές ζητούν αύξηση του αριθμού των απολύσεων για τη διετία 2013-2014, πέραν των 15.000, με ανάλογη μείωση του αριθμού (25.000) των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στην κινητικότητα φέτος. Η συγκεκριμένη πρόταση φέρεται να απορρίπτεται από τον Έλληνα Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης,

Αξιωματούχος του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών δήλωνε σήμερα ότι οι εκπρόσωποι της Τρόικας δε θα αποχωρήσουν εάν δε βρεθεί κοινός τόπος για το Δημόσιο, ενώ πρόσθετε ότι οι δανειστές είναι αμετακίνητοι όσον αφορά την παρουσίαση σαφών δεσμεύσεων για την κινητικότητα στο Δημόσιο, από την ελληνική πλευρά.