Συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις στην Ουκρανία

Συνάντηση έχουν αυτή την ώρα οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας  με τον με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή τους, νέες βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στο κέντρο του Κιέβου. Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τουλάχιστον 17 είναι οι νεκροί από τη νέα έκρηξη βίας.

Στο μεταξύ ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα έχει πλήρεις διμερείς σχέσεις με την Ουκρανία μόνον όταν η νόμιμη ηγεσία της θα είναι σε “φόρμα”, μετέδωσε το Ιντερφάξ.

“Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ουκρανούς εταίρους μας σε όλους τους τομείς, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε. Αλλά την ίδια στιγμή, για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι ίδιοι οι εταίροι μας να είναι σε φόρμα και οι αρχές της Ουκρανίας να είναι νόμιμες και αποτελεσματικές”, τόνισε ο κ. Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός τόνισε ότι δε θα συνεργαστεί στην Ουκρανία παρά μόνο με μια εξουσία που υπερασπίζεται “τα συμφέροντα του κράτους” και “πάνω στην οποία δε σκουπίζει κανείς τα πόδια του”.

“Πρέπει οι εταίροι μας να έχουν δυναμισμό, η ηγεσία της Ουκρανίας να είναι νόμιμη και αποτελεσματική, να μην είναι σφουγγαρόπανο για να σκουπίζει κανείς τα πόδια του”, πρόσθεσε ο Ρώσος Πρωθυπουργός.