Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines

Στο σκοτάδι φαίνεται να παραμένουν οι αρχές των χωρών που ψάχνουν τα ίχνη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, με την Κουάλα Λουμπούρ να λέει το πρωί της Δευτέρας πως δεν μπορεί να αποκλείσει προς το παρόν κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και την απόπειρα αεροπειρατείας.

Ανεπιβεβαίωτες θεωρούνται ακόμη οι αναφορές για συντρίμμια στη θάλασσα του Βιετνάμ -νέο κίτρινο αντικείμενο που εντοπίστηκε τη Δευτέρα δεν είναι τελικά λέμβος από το αεροσκάφος.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Βιετνάμ ανέφερε ότι εθεάθη στη θάλασσα νέο αντικείμενο, κίτρινου χρώματος, που θεωρήθηκε ότι μπορεί να προέρχεται από το αεροσκάφος και να ήταν κάποια λέμβος έκτακτης ανάγκης.

Ελικόπτερα του Βιετνάμ εντόπισαν το ακτικείμενο το οποίο τελικά δεν είναι σχεδία ή λέμβος. Είναι καλυμμένο, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, με βρύα και μοιάζει με κάποιου είδους μεταλλικό κάλυμμα. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν προέρχεται από το αεροσκάφος.

Ο επικεφαλής της έρευνας στη Μαλαισία για την πτήση MH370 ανέφερε πως «όλα τα ενδεχόμενα ερευνώνται» για την εξαφάνιση του αεροσκάφους. Στην παρούσα φάση «δεν μπορεί να αποκλειστεί» και το ενδεχόμενο απόπειρας αεροπειρατείας, είπε.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι αρχές του Βιετνάμ δεν είχαν επιβεβαιώσει, μέχρι το πρωί, πως εντοπίστηκαν συντρίμμια από το αεροσκάφος, αναφερόμενος σε αντικείμενο που είχε γίνει ορατό την Κυριακή.