Συνεχίζονται οι έλεγχοι – Πρόστιμο σε 23 άτομα για τη μή χρήση μάσκας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι – Πρόστιμο σε 23 άτομα για τη μή χρήση μάσκας

Στο πλαίσιο των ελέγχων για τήρηση των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Αστυνομία προέβη σε  συνολικά 764 ελέγχους υποστατικών παγκύπρια το τελευταίο 24ωρο.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, από τις 6 π.μ. χθες Δευτέρα μέχρι και τις 6 π.μ. σήμερα, μέλη της Δύναμης προέβησαν συνολικά σε 5 καταγγελίες υποστατικών και 23 καταγγελίες πολιτών, με την πλειοψηφία των καταγγελιών να αφορά τη μη χρήση μάσκας.

Στην επαρχία Λευκωσίας διενεργήθηκαν 107 έλεγχοι και προέκυψαν 2 καταγγελίες υποστατικών και 6 πολιτών, στην επαρχία Λεμεσού έγιναν 152 έλεγχοι με 0 καταγγελίες υποστατικών και 10 καταγγελίες πολιτών, στην επαρχία Λάρνακας 136 έλεγχοι και προέκυψε 1 καταγγελία υποστατικού και 1 καταγγελία πολίτη, στην Αμμόχωστο 193 έλεγχοι από τους οποίους προέκυψε 1 καταγγελία πολίτη και καμία καταγγελία για υποστατικά και τέλος, στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 65 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία υποστατικού ή πολίτη.

Στην επαρχία Πάφου διενεργήθηκαν 111 έλεγχοι και έγιναν 2 καταγγελίες υποστατικών και 5 πολιτών.

Συγκεκριμένα, μέλη της Αστυνομίας στην Πάφο κατήγγειλαν χθες βράδυ πέντε πολίτες που ήταν σε πρακτορείο στοιχημάτων χωρίς να φέρουν προστατευτικές μάσκες.

Οι πολίτες καλούνται να καταβάλουν χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ ο κάθε ένας. Επιπρόσθετα έχει καταγγελθεί ο διαχειριστής του περιπτέρου επειδή δεν εφάρμοζε όλα τα μέτρα που προβλέπονται στο σχετικό διάταγμα. Χθες βράδυ για τον ίδιο λόγο καταγγέλθηκε επίσης ο διαχειριστής ενός ταχυφαγείου.