Συνεχίζονται η αξιολόγηση και οι επαφές της Τρόικας

Περιοριστικά μέτρα και συνεργατισμός βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών του κλιμακίου της Τρόικας στην Κεντρική Τράπεζα, την Τετάρτη, με άλλες τεχνοκρατικές ομάδες της Τρόικας στο Υπουργείο Οικονομικών να συνεχίζουν την παράλληλη αξιολόγηση της εφαρμογής του Μνημονίου στα δημοσιονομικά και να έχουν συναντήσεις με την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου και αντιπροσωπεία της Αρχής Λιμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το κλιμάκιο της Τρόικας θα συναντηθεί στην Κεντρική Τράπεζα, το πρωί, με αντιπροσωπείες της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ με κύριο θέμα τα περιοριστικά μέτρα.

Στη συνέχεια στην Κεντρική θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ τεχνοκρατών της Τρόικας και αρμοδίων της Κεντρικής και του Υπουργείου Οικονομικών για θέματα συνεργατισμού.

Από τις 09:00 ως τις 10:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο με στόχο την παρακολούθηση της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής εφ’ όλης της ύλης.

Στο μεταξύ, θα γίνουν και άλλες συσκέψεις στο Υπουργείο, μεταξύ άλλων σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά αποτελέσματα και τις δημοσιονομικές προβλέψεις.

Η συνάντηση με την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου θα γίνει στις 12:30.

Στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Αρχή Λιμένων Κύπρου μετά από αίτημα της τελευταίας.