Συνεχίζεται η δίκη με την υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου , η δίκη για την  υπόθεση  του ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς, με τον παραπονούμενο, πρώτο μάρτυρα κατηγορίας.

Οι δύο αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες για πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, για σκληρή , εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση άλλου προσώπου και για παράνομα βαριά σωματική βλάβη.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους δηλαδή παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα , το όνομα τους έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο των προσώπων που απαγορεύεται η έξοδος από την χώρα ενώ έχουν υπογράψει και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ ο κάθε ένας με ένα αξιόχρεο εγγυητή.

Την κατηγορούσα αρχή εκπροσωπεί ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου.

Συνήγοροι υπεράσπισης των δύο αστυνομικών είναι οι δικηγόροι Νικόλας Τσαρδελής και ο Γεώργος Γεωργίου .

Στην προηγούμενη δικάσιμο προβλήθηκε στο δικαστήριο το υλικό που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του αστυνομικού σταθμού Πόλεως Χρυσοχούς, στα κελιά του οποίου σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός πολίτη από αστυνομικά όργανα με την έναρξη της ακρόασης της υπόθεσης.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου προβλήθηκε το βίντεο από τον σταθμό από την στιγμή που ο παραπονούμενος πολίτης, στις 10 Φεβρουαρίου του 2014, μεταφέρεται στον σταθμό από μέλη της ΥΚΑΝ και προβλήθηκαν όλες οι εικόνες που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί από την συμπλοκή του
παραπονούμενου με αστυνομικούς του σταθμού.

Η επόμενη σκηνή μετά την μεταφορά του στον αστυνομικό σταθμό ,καταγράφει την προσπάθεια δυο ένστολων αστυνομικών του σταθμού Πόλεως Χρυσοχούς να διενεργήσουν σωματική έρευνα, την επίθεση του παραπονούμενου εναντίον των αστυνομικών αυτών και η τελευταία σκηνή τον ξυλοδαρμό του από τους αστυνομικούς που κατηγορούνται.

Την σύνθεση του Κακουργιοδικείου απαρτίζουν Πρόεδρος ο Άγγελος Δαυίδ, Ανώτερος Δικαστής ο Δημήτρης Κίτσιος και Επαρχιακός Δικαστής ο Κώστας Σατολιάς.