Συνεχίζει κανονικά η Ερευνητική

Η ερευνητική επιτροπή για την οικονομία συνεχίζει τις εργασίες της, δηλώνει η Κυβέρνηση

Η ερευνητική επιτροπή για την οικονομία συνεχίζει τις εργασίες της, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, Η ερευνητική επιτροπή για την οικονομία συνεχίζει τις εργασίες της, δηλώνει η Κυβέρνησησημειώνοντας ότι οι όροι εντολής της επιτροπής παραμένουν αναλλοίωτοι.

Κληθείς να σχολιάσει την ενδιάμεση απόφαση της επιτροπής να μην διερευνά υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιον του δικαστηρίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η οποιαδήποτε ενδιάμεση απόφαση της ερευνητικής επιτροπής και η διαδικασία που ακολουθείται είναι καθαρά νομικό ζήτημα στο οποίο η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει».

Ο κ. Παπαδόπουλός ανέφερε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο, ως γνωστόν, διόρισε μια ερευνητική επιτροπή για τη διερεύνηση της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας με συγκεκριμένους όρους εντολής».

Στόχος της επιτροπής, πρόσθεσε, «είναι η διερεύνηση των πολιτικών, αστικών και ποινικών ευθυνών για την κατάσταση στα δημοσιονομικά του κράτους αλλά και στον τραπεζικό τομέα».

Σημείωσε ότι «η ερευνητική επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες της», , ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι «οι όροι εντολής της επιτροπής παραμένουν αναλλοίωτοι».