Συνεργασία: Ο ΠτΔ αντί να πείσει μπήκε και αυτός στο ρινγκ των αντιπαραθέσεων

Ο ΠτΔ αντί να πείσει μπήκε και αυτός στο ρινγκ των αντιπαραθέσεων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συνεργασία Δημοκρατικών δυνάμεων για το διάγγελμα Προέδρου της Δημοκρατίας  και για τα μέτρα πάταξης της διαφθοράς και διερωτήθηκε πότε θα καθαρίσει επιτέλους ο σταύλος του Αυγεία και να τιμωρηθούν κάποιοι παραδειγματικά.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Έχουμε ακούσει το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως επίσης και τα μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς και ως Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, δηλώνουμε τα ακόλουθα.

Σε σχέση με το διάγγελμα του Προέδρου διαπιστώνουμε ότι ο Πρόεδρος, αντί να πείσει ότι μπορεί αποτελεσματικά να διαχειριστεί το πρόβλημα της διαπλοκής και ταυτόχρονα να βρει τρόπους ώστε να «διασκεδάσει» το ρεζιλίκι που η χώρα μας αντιμετωπίζει διεθνώς εξ’  αιτίας της εκμετάλλευσης του προγράμματος των πολιτογραφήσεων από κάποια λαμόγια, χωρίς η Κυβέρνηση της οποίας ηγείται να μπορέσει να ελέγξει τη σωστή εφαρμογή αυτού του προγράμματος, μπήκε και αυτός στο ρινγκ των αντιπαραθέσεων.

Πιστεύουμε ότι το περιεχόμενο αλλά και το ύφος του διαγγέλματος δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά αντίθετα το μεγεθύνει, δεν απαντά στις εύλογες ανησυχίες και ερωτήματα των πολιτών και επιπλέον συντηρεί το κλίμα της άγονης και έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης.

Σε σχέση με τα μέτρα για τη πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, ακούσαμε πολλές δράσεις για τις οποίες έχουμε επιμέρους σχόλια, αν και κάποιες από αυτές είναι και στις δικές μας προτάσεις, αλλά δεν ακούσαμε χρονοδιαγράμματα υλοποίησης αυτών των δράσεων.

Εδώ είναι το στοίχημα, και αυτό το στοίχημα αναμένει με αγωνία η κοινωνία να κερδηθεί, μια κοινωνία που θέτει το ερώτημα:

-ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΣΤΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΣΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΣΥΡΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΕΘΝΩΣ;

Και δυστυχώς σε αυτό το ερώτημα δεν πήρε απάντηση.